Dronken Pool laat dronken vriendin voor dood achter

Monique Verlind (DJMO)

Uit het onderzoek na de vondst van een 36-jarige bewusteloze Tsjechische vrouw in Nuland vrijdagavond is vast komen te staan dat er geen sprake is van een misdrijf. De aangehouden man - een 34-jarige Pool - is de vriend van het slachtoffer; hij is vrijgelaten.

De man en zijn vriendin waren behoorlijk onder invloed van alcohol en hingen vrijdagavond rond bij een bankje nabij het fietspad langs de Rijksweg. Op enig moment is de vrouw buiten bewustzijn geraakt, vermoedelijk als gevolg van overmatig alcoholgebruik. De man is vervolgens lopend vertrokken.

Na een melding van een voorbijganger rond 20.30 uur dat hij een levenloos lichaam zag liggen, rukten hulpdiensten massaal uit. In de buurt van het bankje werd de man aangehouden omdat hij zich verdacht gedroeg. Hij werd ingesloten op het bureau. De vrouw werd overgebracht naar het ziekenhuis voor onderzoek; zij bleek geen verwondingen te hebben.

Rechercheurs spraken zaterdagmorgen met haar en op basis van haar verklaring en die van haar vriend heeft de politie geconcludeerd dat er geen misdrijf in het spel is.