NBA: Carmelo Anthony onderuit bij rentree in NBA

PippenScottie

Net iets meer dan een jaar nadat Carmelo Anthony voor de Houston Rockets zijn laatste NBA wedstrijd speelde, keerde de forward terug op het veld. De veelvoudig All-Star mocht starten voor zijn nieuwe ploeg, de Portland Trail Blazers, in een uitwedstrijd tegen de New Orleans Pelicans. Het debuut van Anthony mocht niet baten voor Portland. De ploeg ging met 115 – 104 onderuit. De Trail Blazers zakten door de nederlaag naar de een-na-laatste plaats in het westen.

Portland, dat het hele seizoen al door blessures wordt geplaagd, miste tegen New Orleans ook Damian Lillard wegens rugklachten. Anthony mocht de wedstrijd starten en schoten binnen een minuut zijn eerste driepunter raak. In het vervolg van de wedstrijd wist de forward niet het verschil te maken. Coach Terry Stotts hield zijn speeltijd beperkt en Anthony eindigde de wedstrijd met tien punten.

Bij New Orleans, ook geteisterd door blessures, keerde Brandon Ingram weer terug. De forward is één van de spelers die deze zomer overkwamen van de Los Angeles Lakers in de ruil voor Anthony Davis. Ingram werd gezien als grote belofte, maar wist dit bij de Lakers maar bij vlagen te laten zien. In zijn eerste wedstrijden bij New Orleans maakte Ingram indruk en zijn spel leverde hem ook lof op van zijn grote voorbeeld Kevin Durant. Ingram scoorde tegen Portland 21 punten voor de Pelicans.

Carmelo Anthony debuteert bij Portland. Bron: YouTube

In Sacramento werd een wedstrijd gespeeld tussen twee ploegen met een jonge selectie die na jaren afwezigheid weer de play-offs hopen te halen. De Phoenix Suns deden dit voor het laatst in 2010, De Sacramento Kings vallen al sinds 2006 buiten de boot. Phoenix is het seizoen bijzonder sterk begonnen. Aan het talent van Devin Booker is nooit getwijfeld, maar de ploeg heeft zich in de zomer versterkt met een paar veteranen: center Aron Baynes en de spaanse guard Ricky Rubio. De laatste won deze zomer met Spanje het WK basketbal, waar hij tot MVP van het toernooi werd gekozen.

Sacramento won de wedstrijd met 120 – 116. Nadat de eerste vijf wedstrijden van het seizoen werden verloren, is dit de zesde zege in acht wedstrijden. Het waren twee oud-spelers van Phoenix die de Kings aan de zege hielpen. Bogdan Bogdanovic brak persoonlijke records met zeven driepunters en 31 punten, center Richaun Holmes buffelde onder de basket naar 20 punten en 15 rebounds.

Bij Phoenix was het twijfelachtig of Ricky Rubio zou spelen. De Spanjaard kampte met rugklachten, maar kreeg toch groen licht om te starten. Rubio miste al zijn schoten van het veld en bleef in achttien minuten op één punt steken. Devin Booker werd met dertig punten topscorer bij de Suns.

De Los Angeles Lakers wonnen tegen de Oklahoma City Thunder met 112 – 107. LeBron James noteerde met 25 punten, 11 rebounds en 10 assists weer een triple double. Hij werd daarmee de eerste speler die tegen alle dertig NBA teams een triple double wist te noteren.

De Golden State Warriors boekten pas de derde overwinning van het seizoen. Uit in Memphis werden de Grizzlies met 95 – 114 verslagen. Alec Burks, deze zomer gehaald als derde optie achter Steph Curry en D’Angelo Russell, krijgt door de vele blessures bij Golden State veel speeltijd. Tegen de Grizzlies was de guard goed voor 29 punten.

Uitslagen

Memphis Grizzlies – Golden State Warriors 95 – 114
New Orleans Pelicans – Portland Trail Blazers 115 – 104
Sacramento Kings – Phoenix Suns 120 – 116
Los Angeles Lakers – Oklahoma City Thunder 112 - 107

Stand Eastern Conference                                                

Boston Celtics 11-2
Milwaukee Bucks 10-3
Miami Heat 9-3
Toronto Raptors 9-4
Philadelphia 76ers 8-5
Indiana Pacers 8-6
Orlando Magic 6-7
Charlotte Hornets 6-8
Brooklyn Nets 5-8
Atlanta Hawks 4-9
Cleveland Cavaliers 4-9
Detroit Pistons 4-9
New York Knicks 4-10
Chicago Bulls 4-10
Washington Wizards 3-8

Stand Western Conference

Los Angeles Lakers 12-2
Houston Rockets 11-3
Denver Nuggets 9-3
Los Angeles Clippers 9-5
Utah Jazz 8-5
Dallas Mavericks 8-5
Minnesota Timberwolves 8-6
Phoenix Suns 7-6
Sacramento Kings 6-7
Memphis Grizzlies 5-9
Oklahoma City Thunder 5-9
San Antonio Spurs 5-9
New Orleans Pelicans 5-9
Portland Trail Blazers 5-10
Golden State Warriors 3-12