FOK! Wat een weer: code geel voor bevriezing en dichte mist

qltel

Met uitzondering van het noordwestelijk kustgebied kan het vooral op lokale wegen plaatselijk glad zijn door bevriezing van natte weggedeelten. De gladheid zal in de loop van de ochtend verdwijnen. In het noorden en oosten van het land komt bovendien dichte mist voor met een zicht van minder dan 200 meter. In de loop van de ochtend zal de dichte mist verdwijnen.

In de noordoostelijke helft is er mist die in de loop van de ochtend geleidelijk over zal gaan in nevel en laaghangende bewolking, in het noordoosten kan de mist tot ver in de middag blijven hangen. Elders lossen de nevel en mistbanken vanochtend op en zijn er aanvankelijk zonnige perioden. In de loop van de dag breidt het gebied met lage bewolking zich uit over het westen en mogelijk ook het zuiden. Het wordt een kille dag met een maximumtemperatuur tussen de +2°C in hardnekkige mist tot maximaal 6°C daar waar de zon wat langer blijft schijnen. De zuidoostenwind wordt in de loop van de dag overal oostelijk en is zwak, op het IJsselmeer en aan de kust matig.

In de nacht naar donderdag is het in de noordelijke helft bewolkt en komt nevel en of mist voor. In het zuiden kan het breed opklaren en lokaal nevel voorkomen. De minimumtemperatuur ligt rond het vriespunt, in het noorden er net boven en in het zuiden er net onder. De wind blijft oostelijk en is in het binnenland zwak en op het IJsselmeer en in het westen matig.

Donderdagochtend begint in het noorden mistig. In de loop van de ochtend zal de mist optrekken maar het blijft wel grijs en nevelig. In het zuiden komt veel (hoge) bewolking voor en zal de zon ook nauwelijks te zien zijn. De maximumtemperatuur ligt rond 4°C. De wind komt uit het oosten tot zuidoosten en is zwak tot matig. (Bron: KNMI)


Meer weer op FOK!

Charged spotte vandaag, zoals zoveel andere mensen, een regenboog
Charged spotte vandaag, zoals zoveel andere mensen, een regenboog

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.