Topper onbeslist in Hoofdklasse hockey, Kampong en Amsterdam verliezen

Redactie

De topper in de Hoofdklasse hockey tussen Bloemendaal en Rotterdam kende geen winnaar. Op de tiende speeldag eindigde het duel op ‘t Kopje in 1-1. De hockeyers van Kampong en Amsterdam leden een dure nederlaag. Kampong ging op de eigen Klapperboom onderuit tegen Oranje-Rood: 1-3. Amsterdam liet zich verrassen door Tilburg, dat voor eigen publiek met 1-0 won. Den Bosch blijft goed meedraaien in de top na de 3-1 zege op Pinoké.

Bloemendaal - Rotterdam (1-1)
Bijna had Bloemendaal de overwinning in de tas. Na twee doelpuntloze kwarten zette Yannick van der Drift de Mussen op voorsprong. Maar in de slotminuut voorkwam Kane Russell met een rake strafcorner een nederlaag voor Rotterdam. Het betekende pas het tweede puntenverlies voor de landskampioen, die op de ranglijst nog steeds een voorsprong van drie punten heeft op Rotterdam.

Den Bosch - Pinoké (3-1)
Met twee keer een 3-1 overwinning kende Den Bosch een zeer succesvol dubbelweekend. De 3-1 zege op Pinoké, dat na een klein kwartier nog wel op voorsprong kwam, was alweer de zevende overwinning van het seizoen. Hierdoor blijft Den Bosch derde op vijf punten van koploper Bloemendaal. De nederlaag aan de Oosterplas maakte een einde aan een reeks van twee zeges op rij voor Pinoké.

HGC - Almere (5-1)
Almere kwam net als zaterdag tegen Kampong op voorsprong, maar slaagde er opnieuw niet in die voorsprong vast te houden. Nog voor rust boog HGC die achterstand om in een voorsprong, die het na rust uitbouwde naar 5-1. Daarmee revancheerde de ploeg uit Wassenaar zich van de 7-3 nederlaag tegen Amsterdam zaterdag in het Wagener Stadion. Met nog een inhaalduel op het programma staat HGC vierde op zeven punten van koploper Bloemendaal. Almere blijft hekkensluiter met slechts een punt.

Hurley - Klein Zwitserland (1-2)
In de onderste regionen van de Hoofdklasse Heren boekte Klein Zwitserland een belangrijke overwinning. Concurrent Hurley werd in het Amsterdamse Bos met 2-1 verslagen. Hiermee maakten de Steenbokken een einde van een reeks van zes duels zonder overwinning. Bovendien passeerde Klein Zwitserland op de ranglijst Hurley, dat de derde nederlaag op rij leed.

Kampong - Oranje-Rood (1-3)
In de andere topper van de dag bezorgde Oranje-Rood Kampong de eerste thuisnederlaag (1-3) van het seizoen. Daarmee kwam een einde aan een reeks van zestien ongeslagen duels van Kampong. Met twee rake strafcorners had Mink van der Weerden een belangrijk aandeel in de zege van de Eindhovenaren, die door de zege de plekken die recht geven op deelname aan de play-offs in het vizier houden. Kampong blijft Oranje-Rood in de stand voor met slechts een punt, maar ook met een duel minder gespeeld.

HC Tilburg - Amsterdam (1-0)
Na de demonstratie tegen HGC op zaterdag volgde voor Amsterdam zondagmiddag de ontnuchtering. Op bezoek bij Tilburg werd met 1-0 verloren. Het was de eerste zege van Tilburg sinds de fusie in 2011 op Amsterdam. Jaïr van der Horst maakte de enige en dus ook historische treffer. De drie punten waren zeer welkom voor Tilburg dat een plekje steeg naar positie tien op een punt achterstand van Klein Zwitserland. Amsterdam gaat aan kop van het rechterrijtje met vijftien punten uit tien duels.