NBA: Paul George imponeert bij thuisdebuut Clippers

PippenScottie

NBA kampioenschappen worden gewonnen op het veld. Maar om in een winnende positie te komen moet je als club toeslaan in de zomer en de juiste spelers aantrekken. De Los Angeles Clippers wisten Kawhi Leonard en Paul George te strikken en werden één van de grote winnaars van afgelopen zomer. George, die de eerste wedstrijden van dit seizoen miste met een schouderblessure, maakte gisteravond zijn thuisdebuut voor de Clippers. De fans van de Clippers mochten tevreden zijn, Paul George leidde zijn ploeg naar een 150 – 101 overwinning op de kansloze Atlanta Hawks.

Paul George werd in 2010 als tiende gedraft door de Indiana Pacers. In zijn tweede seizoen speelde hij zijn eerste play-off serie tegen de Miami Heat van LeBron James, Dwyane Wade en Chris Bosh. Zijn ploeg bleek kansloos tegen de latere kampioen. De jaren daarna groeide George uit tot één van de beste all-round forwards in de NBA die diverse individuele prijzen won, maar drie jaar op rij bleek de Miami Heat te sterk voor de Pacers.

In 2014 werd George beloond voor zijn goede spel met een plek in het Amerikaanse nationale team voor het WK in Spanje. Tijdens de voorbereiding van dit toernooi brak hij zijn been waardoor hij bijna een jaar moest missen. Na zijn terugkeer speelde hij nog twee seizoenen voor Indiana, voordat hij koos voor een vertrek naar Oklahoma City. Hier zou hij met Russell Westbrook en Carmelo Anthony een nieuw superteam gaan vormen. Het superteam in Oklahoma City kwam nooit echt van de grond en afgelopen zomer besloot Oklahoma City aan een nieuwe jonge selectie te gaan bouwen en werd George geruild met de Los Angeles Clippers.

Eerder deze week debuteerde George in een uitwedstrijd tegen de New Orleans Pelicans. De Clippers gingen onderuit, maar de forward maakte een bijzonder sterke indruk. In zijn eerste thuiswedstrijd werd George enthousiast onthaald door het publiek. De All-Star liet er geen twijfel over bestaan dat hij klaar was om te spelen. Binnen zes minuten had hij vijftien punten gemaakt en stond zijn ploeg met 25-10 voor. Onder luid applaus werd George gewisseld. Spannend werd de wedstrijd nooit meer. George hoefde uiteindelijk maar twintig minuten in actie te komen en kwam daarin tot 37 punten.

Bij de Clippers miste Kawhi Leonard zijn tweede wedstrijd op rij met een lichte knieblessure. Verwacht wordt dat Leonard later deze week zijn rentree kan maken. Het zal dan de eerste keer zijn dat George en Leonard samen op het veld staan, een combinatie waar in Los Angeles veel van wordt verwacht.

Paul George imponeert bij thuisdebuut. Bron: YouTube

De Houston Rockets kampen met veel blessureproblemen. Drie starters ontbraken in de uitwedstrijd tegen de Minnesota Timberwolves: Russell Westbrook, Clint Capela en Eric Gordon. Ook Danuel House, die veel minuten maakt als invaller is geblesseerd. De Timberwolves misten Andrew Wiggins, die wegens een sterfgeval bij zijn familie was.

Houston hoeft zich om blessures geen zorgen te maken zolang James Harden maar fit is. Bij rust stond Houston met 62-64 voor en had de guard al dertig punten voor zijn rekening genomen. De Rockets wonnen de wedstrijd met 105-125. Harden eindigde met 49 punten.

Harden kreeg hulp uit verrassende hoek. Rookie Chris Clemons kwam van de bank, speelde indrukwekkend en kwam tot 19 punten. Clemons werd niet gekozen in de draft en kreeg een contract waarbij hij het gros van zijn wedstrijden in de anonimiteit van de G-League zou spelen. Door de vele blessures bij Houston kreeg hij een kans bij de Rockets en hij greep de mogelijkheid met beide handen aan.

De Portland Trail Blazers boekten een belangrijke zege in San Antonio tegen de Spurs. De Trail Blazers speelden nog zonder Carmelo Anthony, die waarschijnlijk dinsdag zijn debuut zal maken tegen New Orleans. CJ McCollum en Damian Lillard zorgden met 32 en 22 punten voor het gros van de productie van de Trail Blazers. De guards kregen hulp van center Hassan Whiteside, die 21 punten en 12 rebounds liet noteren in de wedstrijd die met 116-121 werd gewonnen.

San Antonio kent een stroeve start van het seizoen. Coach Greg Popovich, al jaren aan het roer bij San Antonio, liep tegen twee technische fouten aan en moest het veld verlaten. De Spurs staan op dit moment ruim buiten een plek die recht geeft op deelname aan de play-offs. Mocht San Antonio zich inderdaad niet plaatsen voor de play-offs, dan zou dat voor het eerst sinds 1997 zijn.

Uitslagen

Chicago Bulls – Brooklyn Nets 111 - 117
Indiana Pacers – Milwaukee Bucks 83 - 102
New York Knicks – Charlotte Hornets 102 - 103
Miami Heat – New Orleans Pelicans 109 - 94
Minnesota Timberwolves – Houston Rockets 105 - 125
Dallas Mavericks – Toronto Raptors 110 - 102
San Antonio Spurs – Portland Trail Blazers 116 - 121
Los Angeles Clippers – Atlanta Hawks 150 -101

Stand Eastern Conference                                                

Boston Celtics 10-1
Milwaukee Bucks 9-3
Miami Heat 9-3
Toronto Raptors 8-4
Philadelphia 76ers 7-5
Indiana Pacers 7-6
Charlotte Hornets 6-7
Orlando Magic 5-7
Brooklyn Nets 4-7
Cleveland Cavaliers 4-7
Atlanta Hawks 4-8
Chicago Bulls 4-9
Detroit Pistons 4-9
Washington Wizards 3-7
New York Knicks 3-10

Stand Western Conference

Los Angeles Lakers 10-2
Houston Rockets 10-3
Denver Nuggets 8-3
Utah Jazz 8-4
Phoenix Suns 7-4
Los Angeles Clippers 8-5
Dallas Mavericks 7-5
Minnesota Timberwolves 7-6
Memphis Grizzlies 5-7
Oklahoma City Thunder 5-7
San Antonio Spurs 5-8
Portland Trail Blazers 5-8
Sacramento Kings 4-7
New Orleans Pelicans 3-9
Golden State Warriors 2-11