WK paardensport naar Herning en Pratoni del Vivaro

Boris (borisz)

Het FEI-bestuur heeft zaterdag de gaststeden voor de wereldkampioenschappen paardensport bekendgemaakt. Het WK paardensport zal weer worden gehouderen op meerdere plekken. 

Het FEI wereldkampioenschap in vier disciplines: springen, dressuur, paradressuur en voltige zal plaatsvinden in het Deense Herning in augustus 2022. De Deense stad, die jaarlijks ook een kwalificatiewedstrijd voor de FEI wereldbeker dressuur organiseert, organiseerde in 2013 al een hippisch evenement met meerdere disciplines. Dat was het EK voor springen, dressuur en paradressuur.

Na de mislukte wereldruiterspelen in het Amerikaanse Mill Spring werd besloten het WK op te knippen en konden steden zich inschrijven voor één tot alle disicplines. 

Het WK eventing en mennen zal worden georganiseerd in Pratoni del Vivaro. Deze Italiaanse locatie ligt zo'n 35 kilometer ten zuiden van Rome en is niet onbekend met het organiseren van prestigieuze hippische evenementen en kampioenschappen. Het was bijvoorbeeld de locatie van de cross countryproef van het WK in 1998 en de WK's enkelspan van 2006 en 2010. De locaties zijn gekozen vanwege hun bewezen geschiktheid. 

De wereldkampioenschappen 2022 in de olympische en para-olympische disciplines van springen, dressuur, eventing en paradressuur zijn meteen ook kwalificaties voor de Spelen van Parijs 2024. Het bestuur was het ook unaniem eens dat de beslissing voor de FEI wereldkampioenschappen endurance en reining uitgesteld zal worden in afwachting van het resultaat van de besprekingen over beide disciplines.