Nederlanse basketbalteams doen goede zaken in Europa

heywoodu

De drie Nederlandse basketbalteams die dit seizoen actief zijn in de FIBA Europe Cup hebben woensdagavond allemaal prima zaken gedaan. ZZ Leiden, het Groningse Donar en de Zwolse Landstede Hammers boekten allemaal een zege.

Leiden nam het thuis op tegen het Portugese Benfica, dat in de drie eerdere wedstrijden nog ongeslagen was. De thuisploeg had de touwtjes het grootste deel van de wedstrijd prima in handen en dankzij onder meer 24 punten van Tayler Persons won Leiden met 84-68. De ploeg staat nu op de tweede plek, de top-2 gaat naar de volgende ronde.

De Landstede Hammers ontvingen Cypriotisch kampioen Keravnos en dat was wat lastiger dan de opgave van Leiden. In het derde kwart namen de Zwollenaren een mogelijk beslissende voorsprong, maar ze moesten in de slotfase flink knokken om het vast te houden. Dat lukte wel: 78-72, onder meer dankzij 20 punten van Jordan Johnson, waardoor ook de Hammers nu op de tweede plek staan.

Donar had twee van de eerste drie wedstrijden verloren en ging op bezoek in België, bij de Phoenix Brussels. Dat werd een mooie, spannende strijd, waarin een ijzersterk vierde kwart de Groningers de 70-72 zege opleverde. Matt Williams tekende voor 20 punten en 7 rebounds en met de tweede zege staat Donar nu op de derde plek in de groep.