NBA: Toronto Raptors beëindigen zegereeks Los Angeles Lakers

PippenScottie

In het nog prille NBA seizoen stond gisteravond een ware topper op het programma. In Los Angeles speelden de regerend kampioen, de Toronto Raptors, tegen de Lakers van LeBron James. Voor Toronto leek het door het ontbreken van Kyle Lowry en Serge Ibaka een moeilijke avond te worden, maar in een spannend duel bleken de Raptors met 104-113 toch een maatje te groot. Hiermee kwam een einde aan een reeks van zeven overwinningen op rij voor de sterrenformatie uit Los Angeles.

Grote man bij de Toronto Raptors was Pascal Siakam. De geboren Kameroenees speelt zijn vierde seizoen in de NBA en heeft een astronomische ontwikkeling doorgemaakt. Deze zomer tekende hij een contract waarbij hij in vier jaar 130 miljoen dollar gaat verdienen. Siakam lijkt vastbesloten om Toronto te laten zien dat hij dit geld waard is. Siakam eindigde de wedstrijd met 24 punten en 11 rebounds. Verdedigend wist hij LeBron James in toom te houden. De vedette van de Lakers bleef steken op 13 punten, al moet gezegd worden dat hij daar ook 13 rebounds en 15 assists aan toe wist te voegen.

Samenvatting Los Angeles Lakers - Toronto Raptors

Milwaukee wist met moeite in Oklahoma City te winnen van de Thunder. De wedstrijd bleef tot het laatst spannend, maar de Bucks wonnen met 119-121. De sterspeler bij Milwaukee is al een aantal jaar de Griek met Nigeriaanse roots Giannis Antetokounmpo. Ook de verdediging van de Thunder wist de Greek Freak niet te stoppen. Na 35 punten en 16 rebounds vond de regerend MVP het wel welletjes. Er is maar een manco in het spel van de Griek en dat is zijn afstandschot. De laatste paar wedstrijden lijken zijn driepunters echter ook te vallen, een trend die door tegenstanders met angst en beven in de gaten wordt gehouden.

Oklahoma City is geen schim meer van de topploeg van enkele jaren geleden. James Harden speelt al een aantal jaar in Houston, Kevin Durant werd tweemaal kampioen met Golden State en verhuisde deze zomer naar Brooklyn, waar hij wegens een knieblessure voorlopig niet zal spelen. Ook de laatste van de grote drie, Russell Westbrook, verliet het team. Hij speelt sinds dit seizoen met Harden samen bij de Houston Rockets. 

Van Houston kreeg de Thunder onder andere Chris Paul terug. De point guard kwam tegen Milwaukee tot 17 punten. Zijn vervanger vanaf de bank, de Duitse Togolees Dennis Schroder, werd topscorer met 25 punten.

In Minneapolis kregen de verrassend goed aan het seizoen gestarte Timberwolves de Denver Nuggets op bezoek. Denver leek de wedstrijd in het vierde kwart beslist te hebben toen Gary Harris met een driepunter zijn ploeg op een 74-90 voorsprong zette. Minnesota scoorde echter de laatste zestien punten van het kwart en wist een verlenging af te dwingen. Hierin bleek Denver toch net te sterk: 98-100. Door de overwinning deelt Denver nu de koppositie in het westen met de Lakers.

Een bizar verhaal kwam nog uit het vliegtuig van de Miami Heat. Veteraan Dion Waiters werd tijdens de vlucht van zijn team onwel. Onderzoek wees uit dat hij een aantal 'edibles', met marihuana gevulde snoepjes had gegeten, waardoor Waiters een paniekaanval kreeg. Waiters weigerde zijn team te vertellen hoe hij aan deze snoepjes kwam en werd door de ploegleiding voor tien wedstrijden geschorst zonder salaris. Dit is in zijn geval al snel een boete van anderhalf miljoen dollar.

Uitslagen


Minnesota Timberwolves - Denver Nuggets 98 - 100 (OT)
Orlando Magic - Indiana Pacers 102 - 109
Philadelphia 76ers - Charlotte Hornets 114 - 106
Oklahoma City Thunder - Milwaukee Bucks 119 - 121
New York Knicks - Cleveland Cavaliers 87 - 108
Phoenix Suns - Brooklyn Nets 138 - 112
Portland Trail Blazers - Atlanta Hawks 124 - 113 (OT)
Los Angeles Lakers - Toronto Raptors 104 - 113

Stand Eastern Conference

Boston Celtics 7-1
Toronto Raptors 7-2
Milwaukee Bucks 7-3
Miami Heat 6-3
Philadelphia 76ers 6-3
Indiana Pacers 6-4
Cleveland Cavaliers 4-5
Brooklyn Nets 4-5
Detroit Pistons 4-6
Charlotte Hornets 4-6
Atlanta Hakws 3-6
Chicago Bulls 3-7
Orlando Magic 3-7
Washington Wizards 2-6
New York Knicks 2-8

Stand Western Conference

Denver Nuggets 7-2
Los Angeles Lakers 7-2
Dallas Mavericks 6-3
Houston Rockets 6-3
Los Angeles Clippers 6-3
Phoenix Suns 6-3
Utah Jazz 6-3
Minnesota Timberwolves 5-4
San Antonio Spurs 5-4
Oklahoma City Thunder 4-6
Portland Trail Blazers 4-6
Sacramento Kings 3-6
New Orleans Pelicans 2-7
Memphis Grizzlies 2-7
Golden State Warriors 2-8