Bokser Saunders haalt kneiterhard uit, Herring verdedigt wereldtitel

heywoodu

In het Staples Center in Los Angeles heeft bokser Billy Joe Saunders (28-0, 13 KO's) zijn WBO-wereldtitel in het supermiddengewicht (-76,2kg) met succes verdedigd. Het was de eerste keer dat de Brit zijn titel verdedigde, nadat hij die eerder dit jaar won. Eerder won hij al vier keer een wereldtitelgevecht in het middengewicht.

In Los Angeles vocht Saunders tegenover Marcelo Esteban Coceres (28-0, 15 KO's) uit Argentinië en El Terrible wist hem uitstekend bij te benen. Saunders leek wel te winnen, maar echt overtuigend was het niet. Tot de elfde ronde: Coceres ging neer, stond op en kreeg vervolgens een kneiterharde rechterstoot van de Brit op z'n kin. Wonder boven wonder bleef de Argentijn bij bewustzijn en kon hij zelfs even verder, maar het was vervolgens al snel klaar en dus kan Saunders zijn blik richten op wereldkampioenen als Callum Smith (WBA), David Benavidez (WBC) of Chris Eubank Jr (IBO).

Saunders - Coceres (Bron: YouTube)

In het eveneens Californische Fresno werd ook om een WBO-wereldtitel gevochten en wel die in het supervedergewicht (-59,0kg). Jamel Herring (20-2, 10 KO's) verdedigde zijn in mei veroverde titel tegen de acht jaar jongere Lamont Roach (19-0, 7 KO's), een van de rijzende sterren in de divisie. Herring was echter beter en na twaalf niet al te bijzondere ronden werd hij door alle drie juryleden aangewezen als winnaar.

De Bulgaar Kubrat Pulev (27-1, 14 KO's), voormalig uitdager van onder meer Wladimir Klitschko, nam het in een zwaargewichtgevecht op tegen Rydell Booker (26-2, 13 KO's). Dat werd allemaal niet zo spectaculair en na tien ronden, waar het niet heel veel verder kwam dan wat logge tikken, werd Pulev aangewezen als winnaar.