Loting GSOD: Van Gerwen treft Lewis, R. Smith en Williams

Boris (borisz)

De loting voor de Grand Slam of Darts van komend weekend heeft Michael van Gerwen gekoppeld aan Adrian Lewis, Ross Smith en Jim WIlliams. Vooral de ontmoeting tegen Smith wordt een pikante, aangezien de Engelsman verantwoordelijk was voor de uitschakeling van de regerend wereldkampioen tijdens het Europees kampioenschap twee weken geleden.

In de eerste ronde van het EK ging Van Gerwen er met 6-5 af. Afgelopen weekend was de vorm van de Vlijmenaar weer uitstekend. In Amsterdam won hij toen de World Series Finals. Aan het toernooi met spelers van de PDC en BDO doen in totaal vier Nederlanders mee. Naast Van Gerwen zijn dat Danny Noppert en de BDO’ers Wesley Harms en Richard Veenstra.

Harms zit in een groep met James Wade, Ian White en Steve Lennon. Noppert neemt het in de poulefase op tegen Peter Wright, Ryan Harrington en Wayne Warren. En Veenstra krijgt te maken met Daryl Gurney, Brendan Dolan en Gabriel Clemens.

De Grand Slam of Darts staat van 9 tot en met 17 november op het programma. Price is de titelverdediger op dit toernooi. De Welshman was vorig jaar na een verhitte finale te sterk voor Gary Anderson.

Loting Grand Slam of Darts.