Nieuwe tegenstander voor MMA-topper Overeem

Floris_Stempel

UFC-zwaargewicht Jairzinho Rozenstruik riep de UFC-matchmakers op om hem te bellen als ze iemand nodig hadden om tegen Alistair Overeem te vechten. De wens van de Surinaamse Rozenstruik ging in vervulling, nu de UFC hem in december tegenover Overeem zet.


UFC 244: Rozenstruik vs Arlovski (Bron: YouTube/Veronica)

Rozenstruik ontmoet Overeem als afsluiter van MMA-gala UFC Washington, dat plaatsvindt op 7 december in de Capital One Arena in Washington D.C.. Rozenstruik valt op korte termijn in voor Walt Harris, die zich wijselijk terugtrok uit zijn geplande gevecht met de Nederlandse krachtpatser vanwege de schokkende vermissing van zijn stiefdochter.

Rozenstruik maakt in de UFC een stormachtige progressie door en heeft sinds zijn UFC-debuut in februari al zijn drie gevechten via KO gewonnen. Andrei Arlovski, Allen Crowder en Junior Albini waren zijn slachtoffers. Nadat hij tijdens UFC 244 voormalig zwaargewichtkampioen Arlovski in slechts 29 seconden had uitgeschakeld, riep Rozenstruik direct om Overeem. De UFC heeft zijn wens ingewilligd en de Surinamer krijgt zijn vierde gevecht van het jaar.

Met in totaal negen gewonnen professionele MMA-partijen is de 31-jarige leeftijd Rozenstruik één van de jongste en meest veelbelovende zwaargewichten in de UFC. Hij krijgt nu de kans om tegen een elite-tegenstander als Overeem te vechten en misschien wel de top-10 van de zwaargewichtdivisie te betreden.

Meepraten over de UFC of MMA in het algemeen? Volg dan hier het FOK! MMA-forum!