WK Kin-Ball beslist, Canada wr kampioen

heywoodu

Een zinderende week is voorbij, het land, nee, de hele wereld stond een week lang op z'n kop. Het wereldkampioenschap Kin-Ball in het Franse Les Ponts-de-Cé is in het weekeinde afgesloten met een spetterende finale tussen Canada, Frankrijk en Japan, want ja, in het Kin-Ball spelen we natuurlijk met drie teams tegelijk.

Nou kunnen we allemaal wel doen alsof we Kin-Ball niet kennen, het is toch een van de grootste sporten op aarde en een ieder zal wel bekend zijn met de regels. Toch nog even de voor de hand liggende punten: de bal is uiteraard een ruime meter groot, natuurlijk moet elk teamlid de bal op welke manier dan ook aanraken als er aangevallen wordt - wat men natuurlijk doet door 'Omnikin' te roepen, gevolgd door de kleur van het verdedigende team - en logischerwijze moet het verdedigende team de bal wel van de grond houden.

Het spreekt allemaal voor zich, Kin-Ball dus, ook wel 'de belangrijkste bijzaak van het leven' genoemd. Zoals een wijs coach ooit zei: "Kin-Ball is oorlog" en daar zijn we het helemaal mee eens. Er werd dan ook hard gevochten tussen de drie finalisten, waarbij Canada als winnaar uit de bus kwam, voor de negende keer in tien edities. Frankrijk werd voor de tweede keer tweede, Japan - wereldkampioen in 2015 en zeven keer tweede - eindigde nu als derde.