Man overloopt brandstichter en wordt in hals gestoken

Monique Verlind (DJMO)

In de nacht van vrijdag op zaterdag, tegen half twee, werd op De Morgenstond in Heeswijk-Dinther een 43-jarige man uit Schijndel in zijn hals gestoken. Het lijkt er op dat het slachtoffer een verdachte van brandstichting heeft overlopen.

Het slachtoffer zag op bewakingsbeelden kennelijk dat iemand rond het bedrijfspand van zijn vader aan De Morgenstond scharrelde. Hij is daar vervolgens meteen naartoe gereden en werd met de verdachte persoon geconfronteerd, die hij vermoedelijk klem reed. Er ontstond een handgemeen, waarbij het slachtoffer werd gestoken. Daarna ging de verdachte er vandoor. Ondanks zijn verwondingen kon het slachtoffer zelf de hulpdiensten alarmeren, die zo snel mogelijk ter plaatse gingen. De man werd met een ambulance naar een ziekenhuis vervoerd en behandeld. Hij kon het ziekenhuis later weer verlaten.

Een woordvoerder van de politie: "Wij startten direct een (sporen-)onderzoek naar wat er was gebeurd. De verdachte werd niet meer aangetroffen. Uit het eerste onderzoek leek dat het slachtoffer betrokken was bij een verkeersruzie, maar gaande het onderzoek bleek dat niet aan de orde te zijn. Er werden sporen gevonden die er op duidden dat er geprobeerd is brand te stichten nabij het bedrijfspand. Wij zijn op zoek naar de dader en doen onderzoek naar de achtergrond van deze zaak. We doen buurtonderzoek en bekijken beschikbare bewakingsbeelden."


De politie vraagt getuigen contact op te nemen via 0900-8844 of via 0800-70000 voor Meld Misdaad Anoniem.