Advocaat bevestigt nieuw avontuur bij Feyenoord

Redactie

Dick Advocaat wordt de nieuwe trainer van Feyenoord en zal voorlopig stoppen als analist bij de Champions League-uitzendingen van Veronica. Dat meldt Veronica Inside woensdagochtend. Advocaat wordt in De Kuip de opvolger van Jaap Stam, die vanwege de teleurstellende resultaten van de afgelopen maanden opstapte.

Advocaat was vanaf vorig seizoen, samen met René van der Gijp, analist bij de Champions League-uitzendingen bij Veronica, onder leiding van presentator Wilfred Genee. "Ik heb het altijd met heel veel plezier gedaan, maar vanuit Feyenoord is de wens neergelegd of ik wil stoppen met mijn tv-werkzaamheden", reageert Advocaat.

Voor de nieuwe trainer wordt zijn dienstverband bij Feyenoord zijn derde interim-klus in de afgelopen jaren nadat hij eerder al in het seizoen instapte bij Sparta Rotterdam en FC Utrecht. Advocaat is geen onbekende in De Kuip, aangezien hij in 2016 al eens bij de club werkzaam was als adviseur van Giovanni van Bronckhorst.

De komst van de 72-jarige oefenmeester betekent het einde van Jean-Paul van Gastel, Denny Landzaat, Roy Makaay en Said Bakkati als assistenten bij het eerste elftal. Advocaat neemt zijn vaste rechterhand Cor Pot mee en heeft ook een plek voor clubicoon John de Wolf ingeruimd in zijn nieuwe staf. De oud-verdediger is momenteel eveneens werkzaam als trainer bij de amateurs van Spakenburg.

De verwachting is dat hij donderdag al zijn eerste training zal leiden.