Stam houdt het voor gezien bij Feyenoord

Redactie

Jaap Stam is niet langer de trainer van Feyenoord. De coach heeft zijn functie bij de Rotterdamse club per direct neergelegd. Verschillende media meldden maandag aan het einde van de middag dat Stam daags na de zeperd bij Ajax zijn conclusies zou hebben getrokken en niet lang daarna kwam de bevestiging van Feyenoord. De 47-jarige Kampenaar was pas sinds afgelopen zomer werkzaam in De Kuip.

Stam verloor zondag met Feyenoord de Klassieker tegen aartsrivaal Ajax met 4-0 en dat blijkt zijn laatste wedstrijd aan het roer te zijn geweest bij de club. Hij stapte afgelopen zomer in als opvolger van Giovanni van Bronckhorst, maar kende een rommelige eerste paar maanden bij Feyenoord.

Technisch directeur Martin van Geel, die de oud-verdediger had aangesteld, vertrok al voordat hij daadwerkelijk aan zijn nieuwe klus begonnen was en niet veel later verliet ook algemeen directeur Jan de Jong de club.

Trainer Stam kreeg de boel in de afgelopen weken maar niet aan het draaien en in de Eredivisie werd er verloren van AZ, Fortuna Sittard en Ajax, terwijl er in Europees verband ook verliespartijen kwamen tegen Rangers FC en Young Boys. De nederlaag tegen de Amsterdammers van zondag was de druppel voor de trainer: Feyenoord maakte een onmachtige indruk in de Johan Cruijff ArenA en stond bij de rust al met 4-0 achter.