Woods wint 82e PGA-toernooi en evenaart record uit 1965

TargaFlorio

Tiger Woods heeft maandag het Zozo Championship in Japan gewonnen. Voor de 43-jarige Amerikaanse golfer was dit zijn 82e toernooizege op de PGA Tour. Met zijn 82e zege evenaart Woods het record van Sam Snead uit 1965.

Woods boekte in 1996 zijn eerste zege op de PGA Tour. Door allerlei problemen bleef tussen 2013 en 2018 de teller op 79 zeges staan. Vorig jaar won hij in Atlanta zijn tachtigste toernooi. Dit jaar won hij de Masters en nu dus in Japan zege 82. Hij evenaart hiermee het record van Snead. De Amerikaan won tussen 1936 en 1965 ook 82 PGA-toernooien.

“Dit is echt ongelooflijk. Ik heb in mijn carrière lang stabiel gepresteerd en er zijn genoeg momenten dat het me niet meer lukt om top te presteren, maar dit was weer zo'n dag waarop ik het wél kon laten zien”, vertelt Woods na de winst in Japan. “Als dit me een paar jaar geleden was gevraagd, zou ik een ander antwoord hebben gegeven. Maar de toekomst ziet er zeker rooskleuriger uit, dus laten we hopen dat ik tot mijn 52e door kan. Er was een tijd dat ik niet wist of ik weer zou kunnen spelen, dus ik ben heel dankbaar. Fysiek gezien kan ik niet alles meer doen wat ik vroeger wel deed. Ik heb vier rugoperaties gehad en dat merk ik aan mijn lichaam, maar ik weet nog altijd mijn weg op de golfbaan te vinden.”