De Zwaan klopt Wattimena op EK darts, ook Van der Voort naar kwartfinales

Boris (borisz)

Jeffrey de Zwaan en Vincent van der Voort staan in de kwartfinales van het EK darts. De Zwaan deed dat ten koste van landgenoot Jermaine Wattimena.

De Zwaan was met 10-6 te sterk voor Wattimena. Hij nam een 6-2-voorsprong, maar zijn landgenoot knokte zich vervolgens terug tot 8-6. De laatste twee legs waren voor The Black Cobra. In de kwartfinales speelt De Zwaan, die in de eerste ronde Peter Wright verraste, tegen Michael Smith. De verliezend finalist van het laatste WK ontdeed zich met 10-7 van Stephen Bunting.

Van der Voort versloeg zaterdagavond Chris Dobey met 10-5. The Dutch Destroyer, die eerder in het toernooi ook al afrekende met Mensur Suljovic, kwam met 6-2 voor tegen de Engelsman en gaf die voorsprong niet meer uit handen. Het is de eerste keer in bijna vier jaar tijd dat Van der Voort zich plaatst voor de kwartfinales van een majortoernooi. In 2016 haalde hij de laatste acht bij The Masters.

Bij het EK neemt Van der Voort het in de kwartfinales op tegen Gerwyn Price. De als derde geplaatste Welshman versloeg in de tweede ronde Nathan Aspinall met 10-6. Aspinall kwam nog wel 0-5 voor, maar gaf deze voorsprong uit handen. 

De kwartfinales worden zondagmiddag gespeeld. De halve finales en finale zijn zondagavond. 

Uitslagen EK Darts - tweede ronde - zaterdagavond
Vincent van der Voort 10-5 Chris Dobey
Michael Smith 10-7 Stephen Bunting
Gerwyn Price 10-6 Nathan Aspinall
Jeffrey de Zwaan 10-6 Jermaine Wattimena

Kwartfinales vanaf 12.45 uur
Ricky Evans v Rob Cross
Dave Chisnall v Daryl Gurney
Michael Smith v Jeffrey de Zwaan
Vincent van der Voort v Gerwyn Price