Vrouw van 101 slachtoffer van babbeltruc

Monique Verlind (DJMO)

Een 101-jarige vrouw uit Bloemendaal is zaterdagavond het slachtoffer geworden van diefstal uit haar woning aan de Donkerelaan door middel van een babbeltruc.

Rond 20.00 uur werd bij het slachtoffer aangebeld en toen zij de deur opende, stonden er twee mannen voor de deur. De mannen vertelden de bewoonster dat er lekkage was op de bovenverdieping en zij dat kwamen verhelpen. De vrouw moest alle kranen openzetten en moest haar gouden sieraden in een bak stoppen omdat deze volgens de mannen giftig zouden zijn. Het slachtoffer raapte haar sieraden bij elkaar en had in haar handen een tasje met waardepapier en geld. Dit tasje werd door één van de daders uit haar handen gegrist en het tweetal ging er daarna via de tuindeur vandoor.

De man die het woord voerde, heeft volgens het slachtoffer een licht getinte huidskleur, is rond de 30 jaar, heeft een normaal postuur, is ongeveer 1,75 meter lang, heeft donker kort haar en droeg een donkere broek en trui en handschoenen. Zijn handlanger was kleiner, heeft een blanke huidskleur en donker haar.

De politie is op zoek naar getuigen en vraagt hen zich te melden via 0900-8844  of via 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem.