Buurtbewoners voelen niets voor naamswijziging Osdorpplein: 'Vreselijk!'

Anakha

Het Amsterdams stadsdeel Nieuw-West heeft een prijsvraag uitgeschreven om het Osdorpplein een betere naam te geven. Stadshart Osdorp, Sloterpoort, Sloterplaskwartier of Tuinstad Mokum; het kwam allemaal voorbij. Maar in de online verkiezing gaat er één verrassende naam riant aan kop.

De kans is namelijk groot dat de nieuwe naam voor het Osdorpplein, gewoon Osdorpplein gaat worden. De teller staat nu op ruim 1500 stemmen voor de oude naam. Nummer twee, Tuinstad Mokum, heeft er net iets minder: namelijk 48.

Dat weinigen iets voelen voor een naamsverandering van het plein, blijkt als AT5 er een rondje maakt. "Wie wil nou bezig zijn met het Osdorpplein een andere naam geven?", vraagt een vrouw zich af.

Twee andere vrouwen noemen het 'vreselijk'. "We zijn het er niet mee eens. We vinden dat het Osdorpplein zo moet blijven heten, want sinds mensenheugenis heet het al zo", vindt een van hen.

Lees ook: 'Osdorpplein' aan kop in verkiezing nieuwe naam Osdorpplein

Andere opties
"Nee dat is belachelijk", zegt een man als hem andere opties als Sloterplaskwartier en Hart van Osdorp worden voorgelegd. "Het is hier gewoon het Osdorpplein. Niet meer en niet minder."

Er kan nog tot 25 oktober gestemd worden. Een maand later wordt de winnaar bekendgemaakt.