MLB: Washington Nationals winnen ook tweede wedstrijd in NLCS

H.Vviv

De Washington Nationals hebben ook de tweede wedstrijd in de National League Championship Series winnend afgesloten tegen de St. Louis Cardinals. In het stadion van de Cardinals wonnen de Nationals ditmaal met 3-1.

Na de geweldige wedstrijd van Anibal Sanchez in Game 1, liet Max Scherzer in wedstrijd 2 zijn klasse zien. De 35-jarige werper van de Washington Nationals gooide zeven innings en had de slagploeg van de St. Louis Cardinals volledig onder controle. De 35-jarige ace van de Nationals kwam tot de volgende cijfers: 1 hit, 2 walks en 11 strikeouts.

Ook Adam Wainwright aan de andere kant kwam tot goede cijfers. De 38-jarige werper gooide elf keer drie slag, maar waar Scherzer geen fout maakte was dat was het geval met Wainwright. In de derde inning kreeg hij een homerun. Michael A. Taylor was de gelukkige die de Nationals op een 1-0 voorsprong sloeg. In de achtste inning kwam de ervaren pitcher verder in de problemen. Na honkslagen van Matt Adams en Trea Turner was het Adam Eaton die via een tweehonkslag Adams en Turner over de thuisplaat sloeg.

De Cardinals deden in de tweede helft van de achtste inning nog wel iets terug, maar dat was niet voldoende om nog terug te komen in de wedstrijd. Door de zege staan de Washington Nationals nu met 2-0 voor in de best-of-seven serie. Maandag staat de derde wedstrijd op het programma en dan spelen de Nationals hun eerste thuiswedstrijd van deze serie.