Luiten valt terug op tweede dag Italiaans Open

Boris (borisz)

Joost Luiten is op de tweede dag van het Italiaans Open wat plaatsen moeten inleveren. De Blijswijker ging rond in 72 slagen, één slag boven par. Hij deelt nu de 21e plek. 

Luiten begon met een birdie op hole drie, waarna acht pars volgden. Op hole elf volgde vervolgens de eerste bogey. Zijn puts waren minder dan een dag eerder. Nederlands beste golfer besloot zijn tweede rondgang op de parkbaan onder de rook van Rome met een bogey, waarna hij tekende voor 72 slagen. Van een gedeelde derde plek duikelde hij naar een gedeelde 21e plaats. Er is nog wel uitzicht op een goede klassering, als hij dit weekend goed speelt.

Ook leider na 18 holes Tapio Pulkkanen bleef een klein beetje hangen en dus ziet de stand er bij het ingaan van het weekend heel anders uit. Matthew Fitzpatrick sloeg zeven birdies en maar één bogey voor een ronde van 65 en een totaal van -10. Hij lijdt na dag twee Joachim B. Hansen uit Denemarken zit hem met -9 op de hielen en daarna is er een gat van twee slagen naar vijf spelers die de derde plek delen. Onder hen: Justin Rose, Andrew 'Beef' Johnston en Graeme McDowell. Een paar grote kampioenen misten de cut. Ian Poulter, Open-kampioen Shane Lowry, Paul Casey en thuisfavoriet Francesco Molinari zijn dit weekend niet meer van de partij.