FOK! Wat een weer: veel regen en wind

Stephan (Stephan5)

Hallo!

Zoals beloofd trokken er vrijdagavond zware buien over het noordwestelijke deel van het land. Er zaten ook pittige onweersbuien tussen en de regen kwam er met bakken tegelijk uit. Op sommige plekken viel er 10 mm in een paar minuten tijd. Over het algemeen lagen de cijfers in Noord-Holland tussen de 25 en 40 mm. Ook in Friesland viel plaatselijk 20 mm. In de rest van het land bleef het overwegend droog.

Gisteren besloten de buien om ook het binnenland met een bezoekje te vereren. Ook dit waren best wel pittige buien met hier en daar onweer. Uizondering vormde Zeeland. Daar bleef het vrijwel overal droog met geregeld zon.

Vandaag staat er een zeer actieve depressie op het menu. Al in de vroege ochtend bereikt de regen ons land, en dat blijft het langdurig doen. De modellen laten zo'n 10 tot 40 mm zien. Dat wil zeggen 10 in het zuiden tot 40 in het noorden. Met name op passage van het koufront aan het eind van de dag kan het heel stevig doorregenen. Ook kan er dan weer een klap onweer bij zitten. De kans op zon is niet zo groot. Verder wakkert de wind weer fors aan. Langs de kust tot hard en in het binnenland tot (vrij) krachtig.

Kortom een weertje om het binnen gezellig te maken!

Fijne zondag!


Meer weer op FOK!

Regenboog in Bergen Op Zoom (Foto: Maily)
maily zag vrijdagochtend deze fraaie regenboog in Bergen Op Zoom. (Foto: maily)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.