FOK! Wat een weer: mislukte modellen

Stephan (Stephan5)

Hallo!

Mislukt. Ja, mislukt. Wat mislukt er nu tegenwoordig? De weermodellen. Het gaat de laatste tijd erg mis met de voorspellingen die de modellen ons weergeven. Ook gisteren ging het weer fout. Er was ons aardig wat regen beloofd, maar er kwam vrijwel niets. Vroeger, en dat was in mijn tijd waren er nog geen uitgebreide modelbesprekingen. Diegene die er waren zaten er dichterbij dan de modellen van heden ten dage. Het gaat de laatste jaren vaak op gruwelijke wijze mis. Zo ook vandaag weer.

Ook in de afgelopen zomer werden ons vaak buien beloofd, maar kwam er in de praktijk weinig van terecht. Het waren slechts lokale buien, en zeker in de droge gebieden van ons land gebeurde er maar weinig. De meeste buien vielen in de noordwestelijke helft van het land. En nu denk je dus dat de herfst echt gaat beginnen met veel regen voor iedereen... voila, op een paar mm na, gebeurde er helemaal niets. Er was wel veel bewolking. Van neerslag was echter nauwelijks sprake. En dat ondanks de invloed van lagedruk. Het zijn vragen die mij bezig houden. Waarom kwam het ondanks alle lagedruk niet tot neerslag? Reden voor onderzoek. De afgelopen avond was er wel een mini-wolkbreuk in Haarlem met over 25 mm regen

Voor vandaag ben ik dus heel voorzichtig. Ik durf het niet droog te voorspellen, maar ook niet nat. Dit klinkt heel eenvoudig. Echter ik heb even geen vertrouwen in de modeluitvoer. Het kan dus plaatselijk heel nat worden, maar ook plaatsen waarbij het droog blijft. 

Inderdaad, ik durf geen voorspelling te wagen voor vandaag. Neem de paraplu maar mee. 

Binnenkort meer hierover. Er zijn nu te veel vragen om ineens te beantwoorden. 

Tot van de week!  


Meer weer op FOK!

Bear Mountain (Foto: Kroezel)
Het uitzicht vanaf Bear Mountain in Amerika. De Hudson is de rivier die we zien. (Foto:Kroezel)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.