Veel uitleg over Rain of Reflections

Pheno

In de nieuwe walkthrough trailer van Rain of Reflections neemt de directeur van Lionbite Games, Victor Lionhead, je mee door de eerder verschenen demo.

In het eerste deel van de trailer worden de basisbeginselen van de wereld, de personages en de gameplay van Rain of Reflections: Chapter 1, getiteld “Set Free”, getoond. De demo start met Wilona alleen in haar appartement. De speler kan met haar de ruimte onderzoeken totdat Wilona gebeld wordt. Aan de hand van dit gesprek worden de eerste keuzemogelijkheden en gevolgen getoond die de speler moet trotseren in de game. Naast de vele dialogen en de complexe keuzes die de speler worden voorgeschoteld, moet de speler regelmatig zijn hackvaardigheden gebruiken door middel van mini-games. Deze mini-games zijn in drie verschillende soorten te verdelen doordat ze gebruik maken van eigen gameplaymechanieken. Het eerste deel van de trailer sluit af met een turn-based confrontatie en laat zien hoe Wilona ongezien de situatie kan verlaten.

In het tweede deel van de walkthrough trailer van Rain of Reflections staat een andere turn-based confrontatie centraal. Door middel van deze situatie worden de aspecten van de turn-based actie uitgelegd, wat gebaseerd is op het motivatiesysteem. Elke confrontatie wordt gewonnen door de tegenstander te demotiveren tot de motivatiemeter leeg is. Wilona hoeft niet alleen haar wapen af te vuren om haar tegenstander te demotiveren, maar ze kan ook de omgeving van de tegenstander laten afbrokkelen of via dialoog de tegenstander angst inboezemen. En als haar partner het zwaar heeft, dan kan een aanmoediging haar partner er weer bovenop helpen. Met behulp van deze en andere acties moet de speler ervoor zorgen dat Wilona het avontuur overleeft.

Rain of Reflections verschijnt 20 september voor pc via Steam.