Feyenoord bindt wederom jeugdexponent: "Compliment naar de trainers"

Redactie

Feyenoord heeft een principeakkoord bereikt met Lutsharel Geertruida over verlenging van het contract tot medio 2022. Dat meldt de Rotterdamse club woensdagmiddag via de officiële kanalen. De oude verbintenis van de negentienjarige centrumverdediger in De Kuip liep na afloop van deze voetbaljaargang af.

“Jarenlang reed ik dagelijks met de tram langs De Kuip en liep ik naar Varkenoord”, reageert Geertruida op zijn nieuwe contract bij Feyenoord. “Toen ik een aantal jaar geleden (in 2017, red.) mijn eerste contract mocht tekenen en bij Feyenoord 1 mocht aansluiten, kwam er al een droom uit. Tegelijkertijd begon het toen pas, dan moet je het nog laten zien. Ik ben daarom minstens even blij, misschien nog wel blijer, met dit nieuwe contract.”

“Het is voor mij enorm leerzaam om bij de eerste selectie van Feyenoord mee te trainen. Het tempo ligt hoog en ik leer veel van de ervaren spelers om me heen. Ik wil de komende jaren alleen maar belangrijker worden voor de club”, voegt Geertruida daaraan toe.

De centrale verdediger speelde twee wedstrijden in de voorronde van de Europa League en kreeg dit seizoen speeltijd in drie competitiewedstrijden van Feyenoord.

Feyenoord is er met Geertruida opnieuw in geslaagd om een jeugdexponent langer aan de club te binden. “Dat is natuurlijk alleen maar goed nieuws en een compliment naar onze trainers op de Academy en op 1908 (trainingscomplex van Feyenoord, red.)”, aldus technisch directeur Sjaak Troost. “Lutsharel is een sterke verdediger met veel potentie. We zijn heel erg blij dat we hem langer hebben weten te binden aan Feyenoord.”