Valencia hakt knoop door en ontslaat trainer

Redactie

Valencia heeft trainer Marcelino op straat gezet. De club meldt woensdagmiddag via de officiële kanalen dat de hoofdcoach is ontslagen. De 54-jarige Spanjaard onderhield geen goede relatie met eigenaar Peter Lim, die dus al snel in het seizoen ingrijpt. Valencia, met onder anderen Jasper Cillessen als werknemer, is een van de tegenstanders van Ajax in de groepsfase van de Champions League.

Het gedwongen vertrek van Marcelino uit de sinaasappelstad komt niet geheel als een verrassing: diverse Spaanse media waren er al enige tijd van overtuigd dat een ontslag op handen was. Lim geeft officieel geen reden voor het ontslag, maar in Spanje is het een publiek geheim dat Marcelino en de Singaporese eigenaar al een tijd in de clinch lagen over het aankoopbeleid van Valencia.

Marcelino heeft twee seizoenen aan het roer gestaan in Mestalla, waarin hij in 110 wedstrijden de leiding had. In beide jaargangen eindigde de Spaanse oefenmeester met Valencia in LaLiga knap vierde achter de drie Spaanse grootmachten. Afgelopen seizoen werd bovendien de Copa del Rey gewonnen en de halve finale van de Europa League bereikt.