Apple Arcade komt 19 september uit

Pheno

Apple heeft tijdens hun live special-event de releasedatum en prijs van de gamingservice Apple Arcade aangekondigd. De service voor onbeperkt gamen komt 19 september uit en gaat 4,99 euro per maand kosten. Dit is een family-abonnement. Je kunt de dienst een maand gratis uitproberen.

Apple Arcade werd voor het eerst onthuld in maart, maar op dat moment werd er nog weinig gezegd over de service. Apple vertelde dat ze veel grote mobiele ontwikkelaars naar binnen had gehaald, waaronder Ustwo, de studio van Monument Valley en Alto's Adventure-makers Snowman. Hironobu Sakaguchi, de maker van Final Fantasy en Will Wright, de maker van onder andere SimCity werden destijds ook genoemd.

Tijdens het iPhone-evenement van vandaag toonde Apple ook enkele demo's van games, waaronder een moderne versie van de klassieke Frogger genaamd Frogger in Toy Town van Konami en een geheel nieuwe titel genaamd Shinsekai: Into The Depths van Capcom. Een laatste demo, uitgegeven door indiestudio Annapurna Interactive, toonde de ritmegame Sayonara Wild Hearts, ontwikkeld door de Zweedse studio Simogo.

Apple Arcade wordt een tab in de App Store. Daar verschijnen dan ook aanbevelingen en tips, in combinatie van artikelen over de games geschreven door de Apple redactie.

Games in Apple Arcade zijn er voor iPhone, iPad, Apple TV en MacBooks.