'Hudson's Bay vertrekt uit Nederland, 1400 mensen op straat'

Monique Verlind (DJMO)

Warenhuis Hudson's Bay vertrekt uit Nederland.. Dat meldt het Financieele Dagblad. Ruim 1400 medewerkers komen op straat te staan.

"Vanwege de langdurig financieel onhoudbare situatie hebben de aandeelhouders in HBC (Hudson’s Bay Company) besloten de verdere financiering in HBC te staken en de winkels in Nederland te sluiten per eind 2019", staat volgens het FD te lezen in een brief namens HBC, de eigenaar van de Nederlandse winkels.

Er wordt een collectief ontslag voorbereid voor alle medewerkers, zo schrijft de krant. Bij de vijftien warenhuizen en het hoofdkantoor in Nederland zijn in totaal 1424 mensen in dienst. De keten opende zaken op verschillende locaties waar voorheen winkels van het failliete V&D zaten. 

Dat het warenhuis in zwaar weer verkeert, is al langer bekend. Een financieel adviseur werd nog ingeschakeld om de negatieve financiële spiraal waar Hudson's Bay in was beland te doorbreken; maar dat blijkt nu zonder succes. Een woordvoerder van Hudson's Bay kon vanmorgen nog niet reageren op het nieuws.