FOK! Wat een weer: nog één warme dag!

Stephan (Stephan5)

Goeiedag!

Het was een aangename dag gisteren. Er waren perioden met zon en het bleef overal droog. De temperaturen waren voor veel mensen ideaal en lagen tussen de 21 en 25 graden. Vandaag komt er nog één warme dag aan, maar daarna is het afgelopen met de warmte. We zullen het dan moeten doen met maxima die iets onder de 20 graden komen te liggen. Dat is iets te koud voor de tijd van het jaar.

Met een zuidenwind wordt de warme lucht aangevoerd. Het kwik stijgt naar 27 tot 31 graden. In eerste instantie is het daarbij ook zonnig. Een koufront ligt echter op de loer. In de middag neemt de bewolking dan toe, en tegelijkertijd draait de wind naar het westen toe. Zodoende zal het aan de kust dan rap afkoelen naar 20 graden. Dit heeft ook invloed op het front. Ik verwacht in de kustprovincies slechts een enkel regenbuitje, maar dat zal niet veel voorstellen. Richting het binnenland, waar de warme lucht nog aanwezig is, zullen de buien actiever worden en is er ook kans op onweer.

En dat was het dan voorlopig met de warmte!

Fijn weekend!  

Munstergarten (Foto: bazbo)
Het kasteel van Munstergarten. (Foto:bazbo)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.