Motorrijder overleden na ongeval op A28

Monique Verlind (DJMO)

Zondagavond heeft tegen 21:00 uur een ernstig eenzijdig motorongeluk plaatsgevonden op de A28 bij Soesterberg. De betrokken motorrijder is maandagavond aan de gevolgen van zijn verwondingen in het ziekenhuis overleden.

Een 47-jarige man uit Hoogland reed op zijn motorfiets op de rijksweg A28. Op de afrit Soesterberg is de man met zijn motor ten val gekomen. Daarbij is hij hard in botsing gekomen met een verkeersbord. De motorrijder raakte zwaargewond door het ongeluk en inmiddels is hij aan zijn verwondingen overleden.

Vanwege de hulpverlening was de A28 ter hoogte van Zeist ongeveer drie-en-een-half uur in de richting van Amersfoort afgesloten. Het opsporingsteam verkeer van de politie Midden-Nederland doet uitgebreid onderzoek naar deze aanrijding. Ter plaatse is na de hulpverlening een sporenonderzoek uitgevoerd. Het technisch onderzoek naar de toedracht wordt uitgevoerd door specialisten van de verkeersongevallenanalyse. Voor mensen die het ongeluk hebben zien gebeuren, is Slachtofferhulp ingeschakeld.