Bokser Estrada verdedigt wereldtitel via knockout

heywoodu

Bokser Juan Francisco Estrada (39-3, 26 KO's) is nog altijd de WBC-wereldkampioen in het supervlieggewicht (-52,2kg). De Mexicaan vocht in zijn eigen Hermosillo tegen de Amerikaan Dewayne Beamon (16-1, 11 KO's), die het bijna negen ronden vol wist te houden. Op dat moment sloeg El Gallo toe en vond de scheidsrechter het welletjes geweest.

De 27-jarige Filip Hrgovic wordt gezien als een van de grotere zwaargewichten voor de komende jaren en dat mocht de Kroaat (8-0, 6 KO's) laten zien tegen Mario Heredia (16-6, 13 KO's). Dat ging prima: in de derde ronde sloeg hij de niet al te fit ogende Heredia via de touwen tegen het canvas, waarmee Hrgovic zijn WBC International-titel verdedigde.

Estrada - Beamon (Bron: YouTube)

De Oezbeek Shakhram Wonder Boy Giyasov (8-0, 6 KO's) liet ondertussen zien een van de grotere uitdagers te zien in die gewichtsklasse. De Colombiaan Darleys Perez (34-4), die ooit nog twee keer tegen Anthony Crolla vocht om een wereldtitel, was zijn tegenstander, maar Giyasov was te goed: in de eerste ronde had hij Perez na 41 seconden al tegen de grond geslagen en was het voorbij.

In Manila vocht thuisfavoriet John Riel Casimero (27-4, 18 KO's) tegen de Mexicaan Cesar Ramirez (18-3, 11 KO's), met als inzet Casimero's WBO-interimtitel in het bantamgewicht (-53,5kg). Die verdedigde hij met verve: tien ronden lang was Casimero de betere, hij werkte Ramirez zelfs in vier rondes naar het canvas, en in de tiende ronde vond de scheidsrechter dat genoeg geweest.

Giyasov - Perez (Bron: YouTube)

Een andere man uit de Filipijnen, Vic Saludar (19-3), vocht in San Juan op Puerto Rico tegen local Wilfredo Mendez (13-1) om zijn WBO-wereldtitel in het minimumgewicht (-47,6kg) te verdedigen, maar ging niet goed: Mendez was eigenlijk gewoon een maat te groot en na twaalf ronden wezen alle juryleden hem als winnaar aan, tot vreugde van het thuispubliek.

Tot slot trekken we nog even naar het Texaanse Edinburg, waar Brandon The Heartbreaker Figueroa (19-0, 14 KO's) zijn ongeslagen status én zijn WBA-interimtitel in het superbantamgewicht (-55,3kg) op het spel zette tegen de Argentijn Javier Nicolas Chacon (29-4). Dat bleek een prima zet en in de vierde ronde maakte Figueroa overtuigend een einde aan de aspirates van Chacon.

Figueroa - Chacon (Bron: YouTube)