Dubbelslag voor Wellens in BinckBank Tour

H.Vviv

De vierde etappe in de BinckBank Tour is gewonnen door Tim Wellens. De Belg van Lotto Soudal was in de korte etappe van 96 kilometer de snelste in een kopgroep van drie. Wellens versloeg in de sprint Marc Hirschi en Laurens de Plus. Wellens neemt de leiderstrui over Sam Bennett, die de eerste drie etappes won.

In de korte rit van 96 km door de Ardennen stonden maar liefst dertien korte beklimmingen op het programma. Vanuit de starten wisten drie renners weg te rijden, maar halverwege de rit werden ze alweer ingelopen.

Dat was mede te danken aan het werk van Jumbo-Visma. De Nederlandse ploeg gooide na één koers het tempo in het peloton omhoog en uiteindelijk hun kopman Laurens de Plus mee te gaan in de juiste vlucht. De Belg had het gezelschap van zijn landgenoot Tim Wellens en de Zwitser Marc Hirschi. In eerste instantie was ook de Spanjaard Ivan García Cortina mee, maar hij moest de drie snel laten gaan.

Vooraan werkte de twee Belgen goed samen met de Zwitser en bleven zodoende vooruit. In de sprint moest De Plus al snel zijn meerdere erkennen in Hirschi en Wellens. Hirschi leek op weg naar de winst, maar in de laatste meters ging Wellens hem nog voorbij en pakte naast de winst ook de leiderstrui in de BinckBank Tour.

Vrijdag is er in de BinckBank Tour weer een rit voor de sprinters.