Bondscoach maakt selectie bekend voor WK mountainbike

TargaFlorio

Bondscoach Gerben de Knegt heeft maandag de selectie voor WK mountainbike bekendgemaakt. Het WK vindt plaats van 28 augustus tot en met 1 september in het Canadese Mont-Saint-Anne.

Milan Vader is bij de elite-mannen de enige afgevaardigde namens Nederland. De regerend Nederlands kampioen werd eind juli derde op het EK en een week later zesde in de wereldbekerwedstrijd van Val di Sole. Europees kampioen Mathieu van der Poel richt zich na de winst in de wereldbekerwedstrijd van Lenzerheide weer volledig op het wegwielrennen, met als hoofdoel het WK in Yorkshire.

Bij de elite-vrouwen zijn er drie Nederlandse deelneemsters: Anne Terpstra, Anne Tauber en Sophie von Berswordt. Terpstra won dit seizoen als eerste Nederlandse ooit een wereldbekerwedstrijd. Ook Tauber heeft al mooie resultaten neergezet.

“Zelfs zonder Mathieu van der Poel in de selectie hebben we een bijzonder sterke selectie om mee af te reizen naar Mont-Sainte-Anne”, aldus De Knegt. “Met de beide Anne’s hebben we podiumkandidaten in onze rangen en wellicht zelfs meer. Sophie von Berswordt is onze 3de dame op het WK en ze is haar plek meer dan waardig door haar constante presteren in de subtop als 1ste jaars elite-vrouw.”

“Met Milan Vader bij de elite-mannen hebben we de nummer 3 van het laatste EK die nog steeds in zeer goede vorm verkeert, gezien zijn 6de plaats tijdens de WB in Val di Sole, Italië. Milan is nog jong, maar laat dit jaar zien dat hij bij de wereldtop hoort. Erg knap op zijn leeftijd.

"Met David Nordemann hebben we een erg sterke laatste jaars belofte man die vorig jaar al 3de werd op de WK. In die categorie hebben we ook Mick van Dijke, een 1ste jaars belofte die dit seizoen al mooie dingen heeft laten zien. Bij de junior-mannen start Niek Hoornsman die internationaal al enkele top 10 plekken heeft laten optekenen en uitkijkt naar zijn eerste WK deelname. Puck Pieterse is onze junior-vrouw en die is in staat een sterke prestatie neer te zetten op het zware en technische parkoers in Canada.”

Elite-mannen
Milan Vader

Elite-vrouwen
Anne Tauber
Anne Terpstra
Sophie von Berswordt

U23-mannen
David Nordemann
Mick van Dijke

Junior-mannen
Niek Hoornsman

Junior-vrouwen
Puck Pieterse