Uitslag PSV - FC Twente

Redactie

In navolging van Ajax heeft ook PSV punten gemorst op de eerste speeldag van de Eredivisie. De Eindhovenaren bleven op bezoek het gepromoveerde FC Twente steken op een 1-1 gelijkspel. Keito Nakamura bracht de thuisploeg al vroeg in de eerste helft op voorsprong, waarna Denzel Dumfries na rust de stand weer gelijktrok.

Mark van Bommel had twee wijzigingen doorgevoerd ten opzichte van het met 2-1 verloren duel met FC Basel, waardoor PSV geëlimineerd werd in de tweede voorronde van de Champions League. Hirving Lozano en Derrick Luckassen moesten op de reservebank plaatsnemen ten koste van Gastón Pereiro en Trent Sainsbury. Voor de Uruguayaanse aanvallende middenvelder betekende het zijn eerste wedstrijd van het seizoen, nadat hij eerder deze zomer nadrukkelijk in verband werd gebracht met een transfer naar Spartak Moskou.

De eerste mogelijkheid in De Grolsch Veste was voor PSV. Denzel Dumfries testte Twente-doelman Joël Drommel, die ternauwernood kon voorkomen dat Donyell Malen de rebound kon benutten. Na acht minuten was het raak aan de andere kant. Keito Nakamura, eerder deze zomer overgenomen van Gamba Osaka, kreeg alle ruimte om op de rand van het strafschopgebied uit te halen en verschalkte PSV-doelman Jeroen Zoet met een schot in de lange hoek. In het vervolg van de eerste helft kregen de Eindhovenaren Twente maar moeilijk onder druk, al kregen Malen en Dumfries nog kansjes voor rust.

PSV kwam sterker uit de kleedkamer en creeërde een overwicht, al resulteerde dat niet direct in grote kansen. Na een klein uur spelen nam Steven Bergwijn het doel van Twente onder vuur, maar de poging leverde geen grote problemen op voor Drommel. Van Bommel wisselde vervolgens aanvallend door Cody Gakpo en Mohammed Ihattaren in het veld te brengen en eerstgenoemde was al na drie minuten van grote waarde door de assist voor de gelijkmaker te leveren. Na een korte corner legde Gakpo de al op het hoofd van Denzel Dumfries, die Drommel van dichtbij kansloos liet.

In de slotfase zette PSV aan, maar tot grote kansen leidde dat niet. Een vrije trap van Gakpo ging vijf minuten voor tijd in de muur. Dichterbij kwam PSV in de laatste minuten niet meer, waardoor Twente de remise over de streep wist te trekken. Voor PSV staat nu komende donderdag de heenwedstrijd van de derde voorronde van de Europa League op het programma. in Noorwegen tegen Haugesund.

FC Twente

1 - 1

PSV

 8' Nakamura    65' Dumfries
 
 Gele kaart: Pleguezuelo, (FC Twente), Dumfries, (PSV)
 
Stadion: Grolsch Veste, Enschede
Toeschouwers: 27.200
Arbiter: Gözübüyük
 
Opstelling:   Opstelling:
Drommel
Verhaegh
Bijen
Schenk
Matos
Selahi (Aboerjania/66)
Roemeratoe (Pleguezuelo/83)
Espinosa
Cantalapiedra
Vuckic
Nakamura (Zekhnini/71)
  Zoet
Dumfries
Sainsbury
Viergever
Sadílek
Rosario
Pereiro (Ihattaren/62)
Gutiérrez (Boscagli/85)
Bergwijn
Malen
Bruma (Gakpo/61)


PSV-speler Pablo Rosario in duel met FC Twente-speler Javier Espinoza (Pro Shots / Erik Pasman )