Bokser Vargas blijft ongeslagen wereldkampioen, De La Hoya sneuvelt

heywoodu

In het Californische Carson is zaterdagavond stevig gebokst. Het main event was de strijd om de WBC-wereldtitel in het superbantamgewicht (-55,3kg), tussen de Mexicaan Rey Vargas (33-0, 21 KO's) en de Japanner Tomoki Kameda (36-2, 20 KO's), opvallend genoeg El Mexicanito genoemd.

Vargas verdedigde zijn wereldtitel al voor de vijfde keer en in de eerdere titelgevechten kwam hij niet tot een knockout. Kameda had wel zin om daar nu op te jagen en een enkele keer, met name in de twaalfde ronde, maakte hij het Vargas toch bijzonder lastig. Het was echter niet genoeg, want over het hele duel gezien was Vargas gewoon een klasse beter. Dat vonden ook de drie juryleden en dus is Vargas nog altijd ongeslagen wereldkampioen.

In dezelfde gewichtsklasse werd ook gevochten om de Noord-Amerikaanse titel, waarbij de winnaar langzamerhand richting wereldtitel zou mogen denken. Het ging tussen de ongeslagen Mexicaan Diego De La Hoya (21-0) en de Amerikaan Ronny Rios (30-3), met De La Hoya als favoriet. Daar had Rios schijt aan en in de zesde ronde sloeg hij zijn opponent met een rechteruppercut dusdanig hard neer dat de scheidsrechter het niet meer vertrouwde en er een einde aan maakte.

In Newark, New Jersey stond één grote naam op het programma: Shakur Stevenson (11-0) vocht in het vedergewicht (-57,2kg) tegen de Mexicaan Alberto Guevara, die al twee wereldtitelgevechten afwerkte. Dat stond nu niet op het spel en de Mexicaan, die pas acht dagen eerder hoorde dat hij zou vechten, werd in de derde ronde voor de zoveelste keer hard geraakt door Stevenson. Dit keer was het mooi geweest, zo oordeelde de scheidsrechter, en de uiterst talentvolle Fearless bleef ongeslagen.

De hoogtepunten van de avond in Carson (Bron: YouTube)