Zwaargewicht Dubois blijft onhoudbaar in boksring

heywoodu

In de O2 Arena in Londen werd zaterdagavond weer een lekker potje gebokst, met als main event de strijd om de Britse zwaargewichttitel tussen twee jongemannen: de 21-jarige Daniel Dynamite Dubois (11-0, 10 KO's) en de twee jaar oudere Nathan Gorman (16-0, 11 KO's).

Met name Dubois wordt gezien als groot talent in de zwaargewichtklasse en de jongeman met dynamiet in zijn vuisten liet al snel zien waarom. Gorman kwam in de eerste ronde goed mee, daarna nam Dubois het heft stevig in handen. In de derde ronde sloeg hij zijn opponent al tegen het canvas, waarna hij geduldig afwachtte en het in de vijfde ronde op overtuigende wijze afmaakte.

In dezelfde gewichtsklasse vocht een andere 'up and coming' Brit, die echter al wel een stuk ouder is: de 33-jarige Joe Joyce (9-0, 9 KO's) vocht tegen de Amerikaan Bryant Jennings (24-3, 14 KO's), die het ooit twaalf ronden vol wist te houden tegen Wladimir Klitschko. Joyce domineerde het gevecht, maar The Juggernaut wist vooral na de eerste paar ronden niet geweldig veel indruk te maken. Voor het eerst in zijn loopbaan was het niet binnen zes ronden klaar en uiteindelijk ging het zelfs naar de jury, die Joyce wel anoniem als winnaar aanwees.

In het middengewicht (-72,6kg) vocht de Brit Liam Williams (20-2, 15 KO's) tegen de Fransman Karim Achour (27-5), met als inzet de 'Silver'-titel van de WBC. Dat duurde niet lang: The Machine, die alleen twee keer van Liam Smith verloor, sloeg Achour in de tweede ronde hard neer met een stevig salvo. De Fransman stond wel op, maar nog voor het einde van de ronde lag hij weer op de grond en dit keer was het klaar.

Dubois - Gorman (Bron: YouTube)

Jeddah
Ook in het Saoedische Jeddah werd gevochten, te beginnen door de Brit Amir Khan (33-5, 20 KO's) en de Australiër Billy Dib (45-5, 26 KO's). Khan kwam van een nederlaag in de wereldtitelstrijd tegen Terence Crawford in april, maar hij is op de weg terug. Dib hield het minder dan vier ronden vol, waarna King Khan hem tegen het canvas sloeg en zo de 'International'-titel bij de WBC pakte.

Bij de zwaargewichten vocht de Brit Hughie Fury (22-2, 12 KO's) tegen de Amerikaan Samuel The Nigerian Nightmare Peter (38-7, 31 KO's). Met zijn 38 jaar kon Peter niet echt voor een nachtmerrie zorgen bij Fury en na een wilde zwaai in de zevende ronde moest de Amerikaan opgeven met een schouderblessure, een gezapig einde aan een niet al te geweldig gevecht.

De ongeslagen Brit Prince Patel (19-0, 14 KO's) kreeg de Venezolaan Michell El Arsenal Banquez (18-1, 13 KO's) tegenover zich, met als inzet de vacante IBO-wereldtitel in het bantamgewicht (-53,5kg). Patel kwam er met de grootste mond in, maar het was Banquez die duidelijk een maat te groot was en na twaalf ronden door de jury unaniem als winnaar aan werd gewezen.

Williams - Achour (Bron: YouTube)