Europese titels BMX'ers Smulders en Kimmann

Stefan (sportfreak)

Laura Smulders en Niek Kimmann hebben in het Letse Valmiera de Europese titels op de BMX gegrepen. Zowel bij mannen als de vrouwen werd het een oranje feestje.

Bij de dames greep Smulders de titel voor haar landgenote Judy Baauw en de Deense Simone Tetschen Christensen. De vierde plek was voor zusje Merel Smulders. Laura Smulders: "Ik maakte een fout op een sprong, waardoor ik mijn positie verloor. Gelukkig kon ik hen nog op de finish passeren. Dat het zo lastig ging in de finale, maakt deze overwinning nog mooier."

Bij de mannen was er zelfs een volledig Nederlands podium. De titel ging daar naar Niek Kiemmann. Hij klopte in de finale Twan van Gendt en Dave van der Burg. Kiemmann: "Op de een of andere manier had ik het altijd lastig op het EK. Ook vandaag had ik heel lang niet het goede gevoel. Na een gesprek met mijn moeder realiseerde ik me dat ik mezelf misschien wel te veel druk opleg. Ik doe dit omdat ik het leuk vind. Nu heb ik eindelijk deze titel. Het truitje van de Europese kampioen was het enige dat ik nog niet had."