Fransen domineren World Cup downhill in Andorra

heywoodu

Voor de liefhebbers van spectaculair mountainbiken keren we nog even terug naar het weekeinde, naar Vallnord in Andorra om precies te zijn. Daar werd niet alleen de World Cup in de olympische cross-country gehouden, maar ook in de downhill, en dat werd spannend.

De Fransman Amaury Pierron kwam op indrukwekkende wijze naar beneden en verpletterde de toch behoorlijk snelle tijd van de Brit Danny Hart. Pierron's eigen tijd ging er vervolgens met dik 2,5 seconden aan door landgenoot Loris Vergier, waarna de Australiër Troy Brosnan net tekort kwam en de tweede plek in beslag nam.

Wereldkampioen Loïc Bruni kwam als laatste naar beneden en de Fransman sloeg gelijk een joekel van een gat naar Vergier. Hij leverde echter alsmaar tijd in, maar op de finish had hij nog 0,423 seconden over en dus ging de winst naar Bruni, voor Vergier en Brosnan, die zijn World Cup-leiding af moet staan aan Bruni.

Bij de vrouwen was het zoals wel vaker wat minder spannend. De Britse Rachel Atherton boekte haar tweede zege van het seizoen en hield de Française Marine Cabirou op bijna 2,5 seconden. De Australische Tracey Hannah was hard op weg naar een beter resultaat, maar ging onderuit. Ze stond snel weer op en wist alsnog de derde plek te pakken op een goede zeven tellen van Atherton.

De winnende runs in Vallnord (Bron: YouTube)