Andries Jonker nieuwe trainer en technisch directeur bij Telstar

Boris (borisz)

Telstar heeft een nieuwe trainer gevonden. Hij luister naar de naam Andries Jonker. De club en de geboren Amsterdammer zijn een overeenkomst voor twee seizoenen overeengekomen. Jonker heeft zijn (inter)nationale sporen verdiend en een cv zonder Telstar is natuurlijk incompleet. Hij zal tevens aan de slag gaan als technisch directeur.

Pieter de Waard, algemeen directeur van Telstar: "We kennen Andries als een spraakmakende trainer met elan en bravoure. Telstar gaat de komende twee seizoenen met het mes tussen de tanden en drieënzestig meter van de eigen goal voetballen. Met maar één doel, méér doelpunten maken dan de tegenstander!"

Andries Jonker: "Meer met minder opgevolgd door meer met meer is mijn uitgangspunt voor de Witte Leeuwen. Verder bouwen op al het goede zie ik als mijn startpunt. Daar heb ik zin in en ik kijk uit naar het samenwerken met iedereen die net als ik een zwak voor Telstar heeft."

Jonker begon zijn trainersloopbaan bij DRC Amsterdam. Daarna volgden onder andere FC Volendam, diverse teams bij de KNVB, MVV en Willem II. Hij ging als assistent van Van Gaal mee naar Barcelona en Bayern München. Zijn laatste club was VfL Wolfsburg, waar hij september 2017 ontslagen werd. Nu kiest hij voor een terugkeer naar de basis. 

Jonker treedt in de voetsporen van illustere voorgangers als Cor Pot, Joop Brand, Jan Rab, Piet de Visser, Cor van der Hart, Cees Glas, Simon Kistemaker, Marcel Keizer, Michel Vonk en Mike Snoei. Laatstgenoemde vertrok na twee seizoenen Telstar voor een nieuw avontuur bij De Graafschap. 

Andries Jonker aan de slag bij De Witte Leeuwen. (PRO SHOTS/Witters)
Andries Jonker aan de slag bij De Witte Leeuwen. (PRO SHOTS/Witters)