'Russische Tank' dendert door naar goud op Europese Spelen

heywoodu

Worstelaar Abdulrashid Sadulaev heeft weer eens een gouden medaille te pakken. De olympisch en drievoudig wereldkampioen vrijestijlworstelen was op de Europese Spelen in Minsk weer eens de beste.

De nog altijd maar 23-jarige Sadulaev is al jaren vrijwel iedereen de baas, op een vroege nederlaag na verloor hij alleen de WK-finale van 2017 tegen Kyle Snyder, op wie hij vorig jaar in de WK-finale revanche nam. In Minsk stond er geen maat op de Russische Tank en in de finale van de klasse tot 97kg klopte hij de Azeri Nurmagomedov Gadzhiyev. Brons was er voor Aliaksandr Hushtyn uit Wit-Rusland en de Georgiër Elizbar Odikadze.

In de klasse tot 65kg ging het goud naar Azerbeidzjan. Europees kampioen en drievoudig wereldkampioen Haji Aliyev was in de finale te sterk voor de Georgiër Vladimer Khinchegashvili, olympisch kampioen in de klasse tot 57kg. Brons was er voor de Rus Akhmed Chakaev en de Oekraïner Hor Ogannesian.

Bij de vrouwen tot 53kg sneuvelde de Nederlandse Jessica Blaszka in de eerste ronde tegen thuisfavoriete Vanesa Kaladzinskaya. Het goud ging naar de Zweedse oud-wereldkampioene en viervoudig vicewereldkampioene Sofia Mattsson, die daarmee het goud van Baku 2015 verdedigde. In de finale won ze van de Oekraïnse Yuliia Khavaldzhy, brons ging naar Nina Hemmer uit Duitsland en de Russische Stalvira Orshush.

Tot slot ging het goud bij de vrouwen tot 68kg naar Anastasija Grigorjeva uit Letland, die in de finale afrekende met de Russische Anastasia Bratchikova. Sofia Georgieva bezorgde Bulgarije brons, Alla Cherkasova deed hetzelfde voor Oekraïne.