Geen succes Nederlandse schutters op Europese Spelen

heywoodu

Op de Europese Spelen in Minsk hebben de Nederlandse schutters geen succes geboekt op woensdag en donderdag. Mandy Mulder kwam in de kwalificatie van het geweerschieten op 50m in drie posities tot de 39e en laatste plek. Het goud ging naar de Russische Yulia Zykova, voor Nikola Mazurova uit Tsjechië en nog een Russische, Polina Khorosheva.

Bij de mannen leverde hetzelfde onderdeel eveneens Russisch goud op. Vice-olympisch kampioen Sergey Kamenskiy was in de finale de beste en klopte de thuisfavoriet Yury Shcherbatsevich, terwijl het brons dankzij Istvan Peni naar Hongarije ging.

Het 25m snelvuurschieten met het pistool bezorgde Duitsland goud in de persoon van Oliver Geis, die nipt beter schoot dan Jean Quiquampoix. Diens Franse landgenoot Clement Bessaguet pakte het brons. Bij de vrouwen was er Grieks goud dankzij Anna Korakaki, die in een shoot-off won van de Zwitserse veterane Heidi Diethelm Gerber. Antoaneta Boneva uit Bulgarije pakte het brons.

Er werd ook weer met shotguns geschoten en wel op het onderdeel skeet. Diana Bacosi bezorgde Italië goud, landgenot Chiara Cainero won brons en de Française Luci Anastassiou legde het in de schoot-off af tegen Bacosi. Esmee van der Veen sneuvelde met een vijftiende plek in de kwalificatie.

De Zweed Stefan Nilsson pakte bij de mannen het goud met 57 punten, één meer dan de Tsjech Tomas Nydrle. Het brons ging dankzij Gabriele Rossetti naar Italië.