Nederlandse acrogymnasten grijpen naast medailles op Europese Spelen

heywoodu

Op de Europese Spelen in Minsk zijn de Nederlandse acrogymnasten er niet in geslaagd een medaille te pakken. Dat lag ook niet echt in de lijn der verwachtingen, maar toch kwamen ze knap in de buurt van de podiumplaatsen.

Op de dynamische oefening voor gemengde paren scoorden de 24-jarige Stef van der Locht en de 16-jarige Fenne van Dijck een vierde plek, ruim een half punt achter Wit-Rusland. Het goud ging naar de Russen, voor Azerbeidzjan.

Het verschil was kleiner op de balansoefening, maar ook daar moesten Van der Locht en Van Dijck genoegen nemen met een vierde plek. Wit-Rusland kon voor eigen publiek het goud vieren, voor Rusland en Azerbeidzjan.

Fem van Os (17), Lotte van Vugt (18) en Lynn de Bock (17) werden op de dynamische oefening bij de vrouwen zevende van de acht. De 19-jarige Belgische dames Talia De Troyer en Britt Vanderdonckt pakten met de pas 15-jarige Charlotte van Royen het goud, voor Portugal en Wit-Rusland.

Het Nederlandse trio pakte tot slot een zesde plek op de balansoefening bij de vrouwen, waar het goud wederom voor Wit-Rusland was. België pakte dit keer zilver, voor Portugal.

In de ritmische gymnastiek ging het eerste goud op de individuele competitie weinig verrassend naar achtvoudig wereldkampioene Dina Averina uit Rusland, voor Linoy Ashram uit Israël en de Wit-Russische Katsiaryna Halkina.