Volleybalsters verliezen in vijf sets van Amerika ondanks twee wedstrijdpunten

H.Vviv

De Nederlandse volleybalsters hebben in de voorlaatste wedstrijd van de Nations League nipt verloren van de Verenigde Staten. Ondanks twee matchpoints verloor Oranje in het Russische Yekaterinburg met 3-2 (21-25, 25-23, 25-22, 25-27, 9-15).

Nederland begon goed aan de wedstrijd tegen de Verenigde Staten. Bij de eerste technische time-out had Nederland een voorsprong van drie punt. Bij de tweede technische time-out had Amerika het verschil ongedaan gemaakt en namen ze daarna afstand van Nederland. De eerste set ging met 21-25 naar de Amerikaanse volleybalsters. In het begin van de tweede set leek Amerika naar een makkelijke overwinning te gaan. De Verenigde Staten kwamen maar liefst 9-2 voor, maar Nederland knokte zich langzaam terug in de set. Bij 17-17 was de stand weer gelijk, maar Amerika liep opnieuw weg naar een 20-17 voorsprong. Opnieuw toonde de Nederlandse ploeg opnieuw veerkracht en won het uiteindelijk de set, doordat Oranje zeven van de laatste negen punten wist te winnen.

In de derde set ging het lang gelijk op tussen de beide landen. Pas in het slot van de derde set nam Nederland afstand bij de Verenigde Staten en kwam het in sets met 2-1 voor. De vierde set leek Oranje goed op weg naar de zege tegen Amerika. In het slot van de vierde set kwam Nederland op drie punten voorsprong (21-18), maar wist die niet vast te houden. Toch kregen de Nederlandse volleybalsters op 25-24 en 26-25 twee wedstrijdpunten, maar die waren niet aan de Nederlandse ploeg besteed en de set ging alsnog naar Amerika.

In de vijfde set keek Nederland al snel tegen een achterstand aan en dat werd niet meer goedgemaakt, waardoor de Verenigde Staten uiteindelijk in vijf sets won van de Nederlandse ploeg.

Donderdag staat voor Nederland de laatste wedstrijd op het programma in de Nations League. Dan speelt Oranje tegen Rusland. Beide ploegen zijn al uitgeschakeld voor de eindronde van de Nations League.