Viviani opnieuw aan het feest in Ronde van Zwitserland

H.Vviv

Elia Viviani heeft zijn tweede ritzege op rij te pakken in de Ronde van Zwitserland. De sprinter van Deceuninck-Quick Step was in de massasprint te sterk voor Peter Sagan en Jasper Stuyven. Sagan blijft leider in het algemeen klassement

De vijfde etappe van Münchenstein naar Einsiedeln over een afstand van 172 kilometer ging in eerste instantie over vlakke wegen, maar met nog veertig kilometer te gaan lag er een klim van tweede categorie op het parcours.

De vroege vlucht was vier man sterk, maar met een aantal sterke renners: Fabien Grellier, Stefan Küng, Matej Mohorič en Bert-Jan Lindeman. Lindeman moest al vroeg afhaken bij de kopgroep, maar de drie anderen bleven lange tijd wel vooruit. Mohorič reed op de klim weg bij zijn medevluchters en koos voor de solo. Hij werd uiteindelijk op dertien kilometer van de streep teruggepakt door het peloton, waar alle topsprinters de klim hadden overleefd.

In de massasprint die zou volgen werd Viviani perfect gebracht door zijn ploeggenoten, waarna de Italiaan het makkelijk afmaakte voor tweede ritzege op twee dagen. Sagan moest genoegen nemen met de tweede plaats, maar verstevidgde daarmee wel zijn leiderspositie.

De kans is wel groot dat Sagan morgen de leiderstrui kwijt is aan een van de klassementsmannen. Want donderdag staat de eerste bergrit op het programma in de Ronde van Zwitserland.