Wens van El Ghazi in vervulling met overstap naar Aston Villa

Redactie

Anwar El Ghazi maakt definitief de overstap naar Aston Villa, de club die hem afgelopen seizoen al huurde van Lille. Dat heeft de club uit Birmingham maandagochtend naar buiten gebracht. Aston Villa promoveerde onlangs naar de Premier League, mede dankzij een treffer van El Ghazi in de finale van de play-offs tegen Derby County. Na afloop van dat duel sprak de oud-Ajacied al de wens uit om permanent bij The Villans te gaan voetballen.

De huurovereenkomst tussen Aston Villa en Lille bevatte een optie tot koop, die nu door de Engelse club is geactiveerd. Daardoor maakt El Ghazi definitief de overstap naar Birmingham, waar hij afgelopen seizoen in 36 officiële wedstrijden goed was voor zes doelpunten en zes assists.

Aston Villa eindigde afgelopen seizoen als vijfde in de Championship, waarna West Bromwich Albion en Derby County in de play-offs om een Premier League-ticket verslagen werden. Volgens Engelse media ontvangt Lille negen miljoen euro voor de aanvaller, die sinds januari 2017 bij de Franse club onder contract stond. Ajax liet hem destijds voor een transfersom van zeven milljoen euro vertrekken.

Manager Dean Smith is zeer content met het transfernieuws. "Anwar is klaar voor de Premier League. Hij is een jonge speler met heel veel potentie. Het is nu aan hem om die potentie te benutten, al is dit ook een taak voor de technische staf. Hij is een geweldige aanwinst voor onze selectie."