Halvefinalisten WK onder 20 bekend

heywoodu

Het WK voetbal voor spelers tot 20 jaar kent haar vier halvefinalisten. In Polen zijn de kwartfinales afgewerkt en dus moeten er nog drie wedstrijden gespeeld worden voor de nieuwe wereldkampioen bekend is, te beginnen met de halve finales op dinsdag.

Een goal van Danylo Sikan in de elfde minuut bracht Oekraïne langs Colombia. De Oekraïners stonden al voor het eerst in de kwartfinales en bereiken dus ook voor het eerst de laatste vier. Colombia schopte het in 2003 tot de halve finales en kwam daarna in 2011 in eigen land nog tot de laatste acht.
Italië bereikte in 2017 de halve finales, stond in 1987, 2005 en 2009 in de kwartfinales en kwalificeerde zich daartussen maar liefst twaalf keer niet eens voor het eindtoernooi. Mali haalde al twee keer de halve finales, maar in Polen werden de kwartfinales het eindstation.

Ibrahima Koné opende de score met een eigen goal in Italiaans voordeel, Sekou Koïta tekende voor de gelijkmaker. Dankzij Andrea Pinamonti kwam Italië weer op voorsprong, maar Mohamed Camara trok de stand weer gelijk. Een penalty van Pinamonti zorgde voor 3-2, Davide Frattesi gooide de deur op slot: 4-2.

De Amerikaanse ploeg stond voor de derde keer op rij in de kwartfinales, maar ging onderuit tegen Ecuador, dat nooit voorbij de achtste finales kwam. José Cifuentes opende de score na een half uur, Celtic's PSG-huurling Timothy Weah trok de stand snel gelijk en Jhon Espinoza schoot Ecuador nog voor rust naar de halve eindstrijd.

De meest chaotische wedstrijd was die tussen Zuid-Korea en Senegal. De Koreanen kwamen nog nooit voorbij de kwartfinales, Senegal stond in 2015 in de halve eindstrijd. Cavin Diagné opende de score voor rust, Lee Kang-in trok de stand gelijk vanaf elf meter en met eveneens een penalty was het Ibrahima Niane die Senegal op 1-2 schoot.

In de 96e minuut ging het toch fout voor Senegal: Lee Ji-sol trok de stand gelijk. In de verlenging bracht Cho Young-wook Zuid-Korea op voorsprong, maar in de 121e minuut tekende Fortuna Sittard-speler Amadou Ciss voor de gelijkmaker. Penalties waren zo nodig en in een chaotische serie ging Zuid-Korea er met 3-2 en de winst vandoor.