Verwarde vrouw wil niet van politiemotor afkomen

Monique Verlind (DJMO)

De politie heeft zaterdagmiddag in Breda een vrouw aangehouden nadat ze een motoragent geschopt had. Ze zat op zijn motor en wilde er niet af. Ze vertoonde verward gedrag.

Om 15:15 uur kwam een motoragent het bureau uitlopen aan het Chasséveld om aan zijn dienst te beginnen. Hij zag dat er een vrouw op zijn geparkeerde motor zat. Hij herkende de vrouw omdat ze eerder die dag al aan het bureau geweest was. Ze maakte toen een verwarde indruk en de crisisdienst was gebeld voor haar. Omdat ze geen gevaar vormde is er op dat moment besloten geen directe behandeling in te zetten.

Motor
De agent verzocht de vrouw van zijn motor af te gaan maar ze gaf daar geen gevolg aan. Ook nadat hij haar gesommeerd had werkte ze niet mee en heeft hij haar van zijn motor af moeten trekken. Daarna verhinderde ze dat hij op kon stappen en uiteindelijk heeft hij haar weg moeten duwen. Daar werd ze kwaad om en ze gaf hem een harde schop tegen zijn onderbeen. De agent kon toen niet anders dan de vrouw aan te houden. Ze verzette zich hevig en collega’s moesten hem te hulp schieten. De vrouw is ingesloten aan het bureau en er zal passende hulp aangeboden worden.

Een politiemotor (Afbeelding: Stockfoto politie)
Een politiemotor (Afbeelding: Stockfoto politie)