Djokovic overtuigend naar kwartfinales Roland Garros, Khachanov verslaat Del Potro

heywoodu

Tennisser Novak Djokovic staat weer in de kwartfinales op Roland Garros. De Servische nummer één van de wereld had het niet al te moeilijk met de Duitser Jan-Lennard Struff, die na een ijzersterke eerste paar games toch de mindere partij bleek: 6-3, 6-2, 6-2.

De Oostenrijker Dominic Thiem (4) had tot teleurstelling van het Franse publiek aan ruim minder dan twee uur genoeg om de Fransman Gaël Monfils (14) met 6-4, 6-4, 6-2 van de baan te tikken, terwijl de Duitser Alexander Zverev (5) in een kleine drie uur een einde maakte aan de droom van de in topvorm verkerende Italiaan Fabio Fognini (9): 3-6, 6-2, 6-2, 7-6 (5).

De volgende Franse teleurstelling was een feit toen Kei Nishikori (7) zijn marathonpartij tegen Benoit Paire, een dag eerder wegens de duisternis gestaakt, af wist te maken: 6-2, 6-7 (8), 6-2, 6-7 (8), 7-5, nadat hij in de vierde set nog twee matchpoints had laten liggen.

De jonge Rus Karen Khachanov (10) kwam met misschien wel zijn grootste zege tot nu toe. Hij nam het op tegen de Argentijn Juan Martin Del Potro en in ruim drie uur tijd stuurde hij de nummer acht van de plaatsingslijst naar huis: 7-5, 6-3, 3-6, 6-3.