FOK! Wat een weer: even omschakelen!

Stephan (Stephan5)

Goeiedag!  

Dat was mij het dagje wel weer. Na de eerste zomerse dag meteen de eerste tropische dag van het jaar. Ook in De Bilt is het gelukt met rond een uur of 5 30 graden. Opvallend waren ook de hoge maxima op de Wadden. Alleen Terschelling bleef met 26 graden iets achter, maar Den Helder en ook Vlieland zaten dicht tegen de 30 graden aan. 

Er komt een koufront over, en daarop zitten veel wolkenvelden. Daar kan een spatje regen uit vallen. Veel zal dat echter niet voorstellen. Pas later op de maandag kan het front wat activeren, en dan is er in het oosten en zuiden nog kans op een wat pittigere bui. Maar voor de hele situatie geldt dat het maar lokaal zal zijn. 

In de loop van van vandaag klaart het dan weer op. Het verschil in temperatuur is erg groot. Op Terschelling moeten ze het met 10 graden minder doen dan vandaag. In het binnenland is het verschil kleiner, want daar kan het nog 23 of 24 graden worden. Er staat maar een matige zuidwestenwind.

In de loop van de komende week zijn er een paar kansen op flinke buien, maar daar kom ik later op terug.

Tot morgen!  

Zonsopkomst voor en tijdens. (Foto: KlapMongeaul)
Hij is weer terug in ons midden en ik ben blij dat we zijn prachtige foto's weer mogen verwelkomen. In de polder van Eemnes vóór en tijdens zonsopkomst. (Foto: KlapMongeaul)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.