Gepromoveerd Sparta neemt afscheid van Drenthe en vijf anderen

Boris (borisz)

Royston Drenthe gaat niet met Sparta de Eredivisie in. Dit heeft de Rotterdamse club vrijdag laten weten. De promovendus neemt afscheid van nog vijf andere spelers.

De 32-jarige Drenthe besloot vorige zomer plotseling zijn voetbalcarrière te hervatten. Hoewel hij toen al anderhalf jaar was gestopt, lukte het hem een basisplaats af te dwingen in het elftal van Henk Fraser. Zijn doelstelling om de club weer naar de Eredivisie te helpen, behaalde hij ook. Maar de rol die de linksback daarin vervulde, werd in de loop van het seizoen steeds kleiner. Tijdens de nacompetitie kwam hij niet eens meer van de bank.

Ook de aflopende contracten van Roy Kortsmit, Gregor Breinburg, Giliano Wijnaldum, Janne Saksela en Edouard Duplan worden niet verlengd. Technisch Manager Henk van Stee: “Voor alle zes de spelers geldt dat ze allemaal hun inbreng hebben gehad in de A-selectie afgelopen seizoen en we ook dankzij hun inzet zijn gepromoveerd naar de Eredivisie. Natuurlijk hadden deze spelers zelf wellicht ook meer inbreng willen hebben en anderzijds hadden wij wellicht nog meer verwacht van hen. In ieder geval willen wij ze alle zes van harte bedanken voor hun bijdrage en wensen wij ze veel succes toe!”